Na schoolse opvang

.

Dagelijkse contact uren

De na schoolse opvang is geweldig voor ouders die niet op tijd thuis kunnen zijn om de kinderen op te vangen wanneer ze uit school komen. De na schoolse opvang is echter meer dan alleen zorgen voor kinderen. Het kan ook zijn, niet leren en toch een vreemde taal beheersen. De woorden die iedereen leert op school zijn prachtige woorden voor in een formeel gesprek. Maar er is ook een andere taal. De taal van sociale communicatie.

Na schoolse opvang

Communiceren is razendsnel denken wat je kan zeggen. Een razendsnelle interactie tussen weten wat je moet zeggen en het tegelijkertijd vertalen van de woorden. Mensen kunnen dit als ze de zinnetjes netjes hebben voorbereid en een gesprek in die taal op papier hebben geoefend. Als er echter een verrassing in het gesprek komt weten mensen niet meer wat ze moeten zeggen. Dit is het sociaal communiceren. Weten en denken in de vreemde taal. Als kind zijnde is het vele malen gemakkelijker om een taal te leren dan als een ouder iemand. Dit wordt op een speelse manier toegepast bij de na schoolse opvang.

Sociale communicatie

Met elkaar spreken in een andere taal vergt oefening. Hoe meer uren er aan besteedt worden hoe makkelijker het is. Als je naar het buitenland verhuist is de taal in het begin lastig en een groot struikelblok voor velen. Maar na enkele maanden in contact te zijn geweest met de lokale bevolking besef je pas dat je het zonder rijtjes uit het hoofd leren makkelijk en speels hebt geleerd. Dat is wat een na schoolse opvang een kind kan leren.

 Sociale communicatie
 Sociale communicatie

Maak van de uren dat een kind bij de na schoolse opvang is, een tijd waarin ze leren zonder het te beseffen. Terwijl ze met andere kinderen communiceren en spelen kunnen ze bij de na schoolse opvang een vreemde taal leren.