Digitaal Leren

De tijd staat niet stil

De digitale klas

 De tijd staat niet stil. Veel ouders van jonge kinderen hadden geen computer in het basisonderwijs of zijn niet gewend om met de computer te werken. Toch is het tegenwoordig vanzelfsprekend dat lessen digitaal zijn, of met behulp van digitale middelen worden gegeven. Dat is niet voor niets. Er zijn bijna geen beroepen meer te bedenken waar je geen kennis van de computer of andere digitale hulpmiddelen voor nodig hebt. De digitale samenleving is een feit.

Die moderne jeugd van tegenwoordig!

Jonge kinderen groeien tegenwoordig op met digitale apparaten zoals: de computer, de tablet en de mobiele smartphone. Jongeren leren eerder hoe een smartphone werkt dan hoe een strijkijzer werkt. Je hoort dan ook wel eens van de oudere generaties; “die moderne jeugd va tegenwoordig, weet niets meer”. Dat is echter niet helemaal waar. De moderne jeugd weet meer van de samenleving en hoe in die samenleving iets te bereiken dan de oudere generaties. De nadruk is veel meer gericht op het overleven in de digitale samenleving.

Digitaal Leren
de digitale wereld

Het Engels en de digitale wereld

Hoewel China in rap tempo de digitale wereld bestormd met goedkope machines blijft de taal van de wereld op het internet voornamelijk Engels. Het is niet voor niets dat de grootste bedrijven op internet allemaal Amerikaans (en dus Engels) zijn. Denk maar eens aan Apple en Microsoft. Programmering is dan ook in het Engels. Daarmee is het Engels niet alleen de taal van het Verenigd Koninkrijk, Australië, Afrika en Noord-Amerika. Het is ook de taal van het internet!