De voordelen van goede BSO

Het belang van buitenschoolse opvang wordt wel eens onderschat. De meeste naschoolse opvang is echter niet prestatiegericht, maar stelt ook sociale en emotionele vaardigheden centraal. Kinderen sluiten er nieuwe vriendschappen en leren er met kinderen van alle leeftijden om te gaan. Zo ontstaat er een zeer huiselijke sfeer waar ze zich meteen thuis voelen. De jongeren krijgen er andere uitdagingen voorgeschoteld en kunnen aan leuke en actieve activiteiten deelnemen. Het is voor ouders dan ook ontzettend belangrijk dat ze voldoende aandacht aan de keuze van buitenschoolse opvang besteden.

Betrouwbare en efficiënte BSO Den Haag

Ben je op zoek naar betrouwbare BSO Den Haag? Dan ben je bij Road2School zeker aan het juiste adres. Dit ervaren kinderdagverblijf Den Haag biedt naast de normale naschoolse opvang namelijk ook heel wat extra diensten aan. Ze besteden veel aandacht aan de sociale ontwikkeling van de kinderen en ze leren de kinderen hoe ze met hun emoties moeten omgaan. Bovendien stimuleren ze de zelfredzaamheid van de kinderen ook en laten ze de jongeren zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Verder hebben ze ook een motiverend beloningssysteem geïmplementeerd en bieden ze ook huiswerkbegeleiding aan.

Opvang voor alle leeftijden

Naast BSO Den Haag biedt Road2School is kinderopvang voor baby’s en peuters aan. Hun doel is om elk kind op een leuke manier op te vangen, terwijl ook hun cognitieve, creatieve en sociale vaardigheden voldoende gestimuleerd worden. Elk kind is uniek en Road2School past het soort begeleiding en de activiteiten aan het niveau van het kind aan. Elk kind kan zich zo op zijn eigen ritme ontwikkelen, zonder dat ze onder druk worden gezet. Bij dit kinderdagverblijf Den Haag leren de kinderen al spelenderwijs, waardoor ze elke dag met plezier naar de opvang gaan.

Hoe worden de verschillende vaardigheden gestimuleerd?

Road2School maakt gebruik van speciale methodes om de taal, de sociale en emotionele vaardigheden en de creativiteit van de kindjes te prikkelen. Om de taal te stimuleren, maakt Road2School gebruik van leuke spelletjes en lezen ze vaak voor. De emoties worden aan de hand van situaties en emotiekaartjes uitgelegd. De kinderen krijgen op deze manier een duidelijk beeld van hun gevoelens en leren beetje bij beetje om hier op een correcte manier mee om te gaan. De creatieve kant van de kinderen wordt ten slotte door knutseloefeningen en muziekopdrachtjes ontwikkeld.