Wil jij een nieuwe taal leren, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Er zijn veel manieren om een taal te leren en voor iedereen werkt een andere manier het beste. Er zijn veel taalcursussen en deze bieden heel wat voordelen. Wat de voordelen van een taalcursus zijn, lees je in dit artikel. Lees zeker even verder om erachter te komen wat die voordelen zijn. Vind je een taalcursus niks, dan kun je ook kiezen voor een tussenjaar

Je gaat snel vooruit

Snelle vooruitgang komt zeker na het volgen van een taalcursus. De aanpak en leermethode die de taaldocent van de cursus gebruikt zijn helemaal afgestemd op jouw leerdoelen en jouw taalniveau en leerstijl. Zo leer je precies wat je nodig hebt. Hierdoor maak jij als cursist een snelle groei door en dat is mooi.

Actief taalgebruik tijdens een taalcursus

1 Snelle vooruitgang door persoonlijke aandacht.   De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft. Cursisten maken hierdoor een zeer snelle progressie door.

2 Van algemene taalkennis naar actief taalgebruik.   Veel mensen hebben veel kennis van bijvoorbeeld Duits of Frans. Echter hebben ze weinig ervaring met het actief spreken van de taal. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren en krijgt u het vertrouwen om actief te spreken.

3 Leren in uw eigen snelheid.   Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

4 Praktische vaardigheden leren.   Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens een 1op1 taalcursus leert u direct de vaardigheden leert die u nodig heeft in uw werk.

5 Veel vragen stellen.   In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

6 Een relaxte omgeving.   Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

7 Gelijkwaardige rol.   De normale rolverdeling bij een groepscursus verandert. Bij een groepscursus is er een duidelijke rolverdeling tussen docent en cursisten,maar bij een 1-op-1 cursus ontstaat er een vertrouwensband, waardoor de cursist zich veel meer durft open te stellen en mede daardoor veel meer vorderingen maakt.