Een uitwisseling nemen in het buitenland is al een stap uit je comfort zone. Je wilt dan natuurlijk dat het de tijd van je leven wordt. Je gaat namelijk niet voor niks voor een langere tijd naar het buitenland. Je laat je leven achter en gaat nieuwe dingen ontdekken. Dit voor veel mensen moeilijk, maar het is zonde als je deze geweldige kans niet gebruikt. Lees het artikel zodat jij er voor kan zorgen dat het een onvergetelijke tijd wordt. YFU verzorgt uitwisselingen. Zij kunnen jou ook helpen bij het regelen van dit mooie avontuur.

Neem elke kans aan

Een uitwisseling zorgt voor bijzondere momenten. De kansen die je tijdens jouw uitwisseling krijgt, krijg je niet altijd meer. Twijfel je doe het dan alsnog. Zo zul jij gegarandeerd de meest gave belevenis beleven. Op deze manier zal jij nooit spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Neem je een high school jaar in Amerika, doe dan vooral mee alle buitenschoolse activiteiten die je leuk vindt. Zo leer je ook nieuwe mensen kennen. Ook al moet je soms buiten je comfort zone stappen, blijf dit doen. 

Sta open voor nieuwe dingen

Je bent in je eentje dit avontuur aangegaan, dat is heel spannend. Daarom is het ook belangrijk dat je openstaat voor nieuwe dingen. Een ander land houdt ook in dat zij andere regels hebben. De cultuurverschillen zullen eerst nog wennen zijn, maar blijf open voor de nieuwe dingen. Wees nieuwsgierig naar alle tradities en probeer die ook mee te kunnen beleven. Zo ontdek jij de cultuur van het land en zo ontwikkel jij jezelf ook. Vind je het lastig om nieuwe vrienden te maken, ontwijk alle tradities dan niet. Ga ook naar cafeetjes en buitenschoolse activiteiten en zo zal je al snel nieuwe vrienden maken. Nieuwe vrienden zorgen er alleen maar voor dat jouw uitwisseling nog leuker wordt. Op deze manier verbeter jij ook al heel snel jouw Engels. Voordat je het weet is jouw Engels al met flinke stappen verbeterd. 

Heb niet te hoge verwachtingen

Ga je naar Amerika, dan heb je al snel het Amerikaanse droom idee dat je krijgt van de high school films. Verwacht hier niet te veel van. De kans is dan groot dat het allemaal wat tegen zal vallen. Ga er ook niet van uit dat jouw uitwisseling probleemloos verloopt. Het zal niet makkelijk zijn jouw eigen leven achter laten en wat nieuws opbouwen. Wees realistisch en dan zal jouw uitwisseling niet tegenvallen. Op deze manier maak jij er de tijd van je leven van. Mocht je problemen hebben bespreek dit dan met iemand die je vertrouwt. Neem niet teveel contact op met de mensen in Nederland. Zodra jij naar het buitenland vertrekt, wil je je ook echt kunnen focussen op het leven daar. Zoek daarom ook niet te veel contact op.